Partnership met Interfilter Industries

Onze werkwijze

Interfilter Industries draagt bij aan de optimalisatie van uw proces door middel van de volgende werkwijze:

Research

Om te beginnen wordt er onderzoek gedaan naar de juiste filtratie voor de maximalisatie van de capaciteit en het resultaat.

Advies

Ontwikkeling en engineering zorgen voor het optimaliseren van bijvoorbeeld standtijd, performance, afvalmanagement, circulariteit of kostenreductie.

Testfase

Implementatie en testen van de aangedragen oplossing.

Evaluatie

Na een testperiode wordt er een analyse gemaakt en een conclusie aangedragen van de resultaten. Aan de hand daarvan kan het advies worden bijgesteld om de definitieve oplossing aan te kunnen dragen.

Proces optimalisatie, kosten reductie en engineering

 • Industriële filter reiniging: Maak uw filters circulair, reduceer CO2 uitstoot, verminder uw afvalstroom en optimaliseer uw proces(kosten) dankzij de reiniging van diverse industriële filters.
 • Testruimte: In onze eigen testruimte kunnen we een groot deel van testen op filtratiegebied zelf uitvoeren. Dit geeft de mogelijkheid tot het onderzoeken van uw huidige filters, met als doel: optimalisatie en innovatie.
 • Engineering: Interfilter Industries heeft de mogelijkheid om vanaf de ontwerpfase van uw proces al bij te dragen aan de selectie van de juiste filtratietechnieken en de engineering uit handen te nemen. Op basis van de gewenste resultaten en procesomstandigheden kunnen wij een onderbouwd advies aandragen en implementeren. Voor uw probleemsituatie op filtratiegebied komen wij met een passende oplossing. In samenspraak met u ontwerpen wij een filtertoepassing die niet alleen het probleem oplost, maar ook op termijn aanzienlijke besparingen kan opleveren.
 • TCO berekening: Indien gewenst stellen wij voor u een Total Cost of Ownership (TCO) op, waarmee wij aan de standtijd- en energieberekening inzicht kunnen geven in de totale kosten voor filtratie gedurende een bepaalde periode. Het energieverbruik en het aantal benodigde filterwisselingen spelen hierbij een grote rol.

Duurzame producten en innovaties

Interfilter Industries levert verschillende duurzame producten met verschillende maar ook overeenkomende kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan besparingen op onderhoudskosten, CO₂ uitstoot en energie.

 • ProScreen: Bescherm de installatie tegen vervuiling en bespaar op onderhouds- en energiekosten.
 • Starbag filterslangen Reduceer uw emissie, energieverbruik en afvalberg dankzij de lage weerstand en langere standtijd.
 • PM1 luchtfilters: Bescherm de gezondheid door luchtfilters toe te passen met een PM1 classificering.
 • IFCPL filter elemtenten: Bespaar op energiekosten, onderhoud en afval met dit alternatief voor zakkenfilters.

Superieure logistiek

Met Interfilter Industries als uw partner kunt u uitgaan van superieure logistiek. Dit maken wij waar met de volgende logistieke servicepunten:

 • Snelle levering: Heeft u een nood geval? In overleg kunnen wij ervoor zorgen dat er altijd een noodvoorraad bij ons op locatie aanwezig is. Dankzij het houden van voorraad kunnen wij altijd snel schakelen en leveren wij in een noodsituatie vaak direct of de volgende dag. Op deze manier wordt de continuïteit van uw proces gewaarborgd.
 • In-house productie: Dankzij onze in-house partner Deltrian Nederland hebben wij de mogelijkheid om diverse luchtfilters te produceren. Zo heeft u buitenstandaard filters binnen 5 werkdagen al in huis. Heeft u spoed? Dan kunnen wij vaak de volgende dag al leveren.
 • Codering per bestemming: Per project maken wij gebruik van codering en kleurenstickers. Dankzij de kleurenstickers is er een overzicht in bijvoorbeeld het magazijn of op een groot project waardoor de monteurs snel en gericht te werk kunnen gaan.
 • Online beheer- en bestelmogelijkheden: Met behulp van EDI (elektronisch) kunt u snel en gemakkelijk uw projecten bij ons bestellen. Hierbij is het handmatig invoeren van bestellingen niet langer nodig en verloopt de administratieve afhandeling van orders vrijwel volledig.

Intensief partnership

 • Dedicated Service Team: Bij Interfilter Industries staat er altijd een vast team voor u klaar betreft vragen en meer. Het team bestaat uit uw vertegenwoordiger, binnendienst medewerkers en een magazijnverantwoordelijke. En niet onbelangrijk, het team is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen dankzij kennistesten en colleges.
 • Kennisdeling met onze klanten: Naast kennistesten en colleges voor ons personeel geven wij ook graag filtercolleges aan onze klanten. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op de markt. We delen onder andere informatie over fijnstof, de ISO 16890 norm, Eurovent 4/23, hoe u het verschil kunt maken bij uw klant en tot slot kunt u een certificaat behalen. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Contact